Landstingsarkivet Stockholms läns landsting

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Foto: Maskot Bildbyrå

Utbildning för arkivredogörare 21 november 

Enligt dokument- och arkivreglementet för Stockholms läns landsting ska varje myndighet inom landstinget utse arkivansvarig och arkivredogörare. Vad förväntas av mig som arkivredogörare? Vilka teoretiska kunskaper behöver jag? Vad ingår i min roll som arkivredogörare?

Landstingsarkivet anordnar en halvdagskurs för dig som är arkivredogörare. Kursen tar upp de regler och rutiner som gäller för informations- och dokumenthanteringen och arkivvården inom Stockholms läns landsting.

 

Vi går igenom ämnen som offentlighet och sekretess, registrering och utlämnande av allmän handling, gallring, informationsredovisning och förvaring av arkiv. Under utbildningen får du även möjlighet att i grupp diskutera några frågor som utgår ifrån dagens ämnen och se hur dessa frågor kan kopplas till din egen verksamhet.

 

Tid: Onsdag 21 november kl. 09:00-12:00


Plats: Skärgårdssalen i Landstingshuset, Hantverkargatan 45 på Kungsholmen


Vi vill ha din anmälan senast 15 november.


Anmäl dig genom att skicka ett e-postmeddelande till LA-utbildning.lsf@sll.se

 

Uppge namn, e-postadress, vilket av datumen du vill gå kursen och vilken förvaltning, bolag eller stiftelse du tillhör. Vi bjuder på kaffe eller te och smörgås i pausen. Ange eventuella födoämnesallergier såsom gluten- eller laktosintolerans, nötallergi e.d.

Vem kan jag kontakta?

Om du har frågor om våra utbildningar är du välkommen att kontakta Peder Fallenius på landstingsarkivet via e-post peder.fallenius@sll.se 

Senast uppdaterad:

14 september 2018